2014. május 10., szombat

Ghost in the mirror-1.rész


1.rész
Reggel


Szombat reggel,7 óra 30 perc.


A konyhából hangos csörömpölés hallatszott ki, Márta éppen a reggelit készítette imádott és egy szem lányának. Elő került egy kis tál az üveges és fehér fa szekrényből amiben tojást kezdett felverni a fiatal nő. Majd elő a serpenyőt,bele az olaj,egy kis hagyma és a fehérje dús táplálék. Eközben csattogás hallatszott a lépcsőről egyre hangosabban és hangosabban. Flóra baktatott le egy rózsaszín,bolyhos papucsban aminek az elején egy mosolygós nyúl volt. Amint betoppant a konyhába anyja kedvesen megkérdezte:
-Kérsz kenyeret a rántottádhoz? -nézett egy pillanatra hátra a szőke,begöndörített hajú nő. Élénk zöld szemei kíváncsian pásztázták gyermekét aki álmosan dörzsölgette bal szemét és alig látott ki a fejéből.
-Persze...biztos...-válaszolt fáradtan a barna hajú,eléggé vékony gyermek aki korához képest  magas volt. Arca akár egy játék babáé,bőre mint a porcelán. Göndör fürtjei lágyan hullottak le vállára és értek véget a háta közepén. Kis kora óta növesztette dús,vastag szálú haját és soha nem hagyta,hogy levágják neki. Édesanyja megterített a vászon terítős kis asztalon ami a konyhájuk közepén állt. Amint letette a tányért az emeletről zaj hallatszott,mintha valaki pakolászna a padláson. A hang egyre felerősödött és hallani lehetett ahogy a dolgok végig csúsznak a fenti tölgy fa padlón és nagy csikordulással megállnak. Anya és lánya egy pillanatra felnéztek majd mielőtt Flóra megkérdezhette volna anyja már válaszolt is a kimondatlan kérdésre:
-Csak apád az,éppen átrendezi a fenti emeletet,hogy végre felköltözhess. Bár nem értem miért neked az a régi padlás szoba,de ha kifestjük és kidíszítjük sokkal de sokkal szebb lesz és olyan akár csak te. -mondta megállíthatatlanul Flóra anyukája aki közben arra figyelt,hogy letegye a villát és a poharat.
-Rózsaszín festéket akarok.-közölte a kislány vágyát, ellent mondást nem tűrően.
-Ugyan már! Hisz nem vagy már annyira kicsi! Miért nem választasz valami mást?-kérdezte anyja kedvesen.
-Az a kedvenc színem és kész.-dacoskodott a lányzó,hogy bizonyítsa mennyire szeretné és döntése megmásíthatatlan még toppantott is egyet kicsi lábával. Anyja elnevette magát majd rámutatott a székre,hogy foglaljon helyet.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése